29.06.2018 08:20

Naktī uz piektdienu Olainē izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Naktī uz piektdienu Olainē izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 63 izsaukumus, tostarp uz Olaini, kur atkritumu savākšanas teritorijā lielā platībā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Joprojām norit tā dzēšanas darbi.

Naktī uz piektdienu plkst. 00.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaini, kur ugunsgrēks bija izcēlies atkritumu savākšanas teritorijā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka degšana notiek lielā platībā un pastāv uguns izplatības draudi. Plkst. 5.18 ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku lokalizēt, un tajā kopumā 1500 m2 platībā dega nojume, angārs, divstāvu celtniecības vagoni, divi traktori, viena kravas automašīna un mazuts ar eļļu, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās. Ņemot vērā, ka notikuma vietā norit darbs teritorijā, kurā atrodas ķīmiskas vielas, VUGD piesaistīja plašus ugunsdzēsēju glābēju resursus, lai pēc iespējas ātrāk šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ierobežotu un likvidētu. Notikuma vietā bija ieradies arī Valsts vides dienests.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28. jūnija plkst. 6.30 līdz 29. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet 16 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ugunsdzēsēji glābēji devās uz vietām, kur dega atkritumi, sausā zāle, siens, siena kaudze, malka, krūmi, koks, elektrības vadi, sadzīves elektrotehnika, ventilators, traktora piekabe ar siena ruļļiem, vieglā automašīna un neapsaimniekota ēka, vēsta I. Palkavniece.