21.06.2018 14:06

Policija Kauguros atsavina marihuānu, MDMA un metamfetamīnu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Policija Kauguros atsavina marihuānu, MDMA un metamfetamīnu Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes (RRP KrPP) amatpersonas, kas nodarbojas ar narkotiskām vielām saistītu noziedzīgu nodarījumu novēršanu un apkarošanu, bija ieguvušas informāciju par personu, kas, iespējams, Jūrmalā nodarbojas ar dažādu narkotisko vielu izplatīšanu.

11. jūnijā Valsts policijas RRP KrPP amatpersonas sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona policistiem aizdomās turēto personu vēlējās apstādināt brīdī, kad viņš pārvietojās ar savu automašīnu. Pamanījis tuvojošos policistus, vīrietis uzreiz neapstājās, bet gan turpināja braukt, pa logu izmetot iepakojumu ar marihuānu. Pēc tam, kad bija atbrīvojies no narkotikām, 1982. gadā dzimušais vīrietis pēc vairākkārtējiem policistu aicinājumiem apstājās un tika aizturēts.

Vēlāk veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā Jūrmalā, Kauguros, tika atrasts un atsavināts apmēram 100 gramu marihuānas, 30 gramu pulverveida MDMA un divi grami metamfetamīna, liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija.

Ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1 panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu vai pārvadāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajai personai ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.