14.05.2018 09:26

Traģiska nedēļas nogale Pierīgas ceļos: divi gājuši bojā, savainoti vairāki bērni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Traģiska nedēļas nogale Pierīgas ceļos: divi gājuši bojā, savainoti vairāki bērni arhīvs

Kopš pagājušās piektdienas Rīgas reģionā ceļu policija reģistrējusi 115 ceļu satiksmes negadījumus, kuros cietuši 42 cilvēki, viņu vidū septiņi gājēji un astoņi velosipēdisti. Traģiskākais negadījums Pierīgā noticis sestdien īsi pirms pusnakts Babītes novadā, Liepājas šosejas 16. kilometrā.

Vieglās automašīnas "BMW 725" un kravas auto "VW Crafter" sadursmē bojā gāja divi vīrieši. Negadījuma rezultātā uz Liepājas šosejas pusotru stundu bija bloķēta satiksmes.

Vairākos satiksmes negadījumos cietušo vidū ir bērni. Sestdien Ādažos vieglo automašīnu "Ford Fiesta" un "Toyota RAV4" sadursmē miesas bojājumus guvušas 28 un 29 gadus vecas sievietes, kā arī piecus un astoņus gadus vecas meitenes. Baltezerā piektdien sadūrušās automašīnas "VW Golf" un "Toyota Previa", un savainoti septiņus gadus un nepilnu gadu veci zēni. Četri cilvēki cietuši arī "Audi A6" un "VW Passat Variant" sadursmē Kirmuldas novada Raganā – ievainotas 17 un 35 gadus vecas sievietes, kā arī četrus un sešus gadus veci puikas.

Apgāžoties transporta līdzeklim, Ķekavas novada Vimbukrogā miesas bojājumus guvis 34 gadus vecs vīrietis, Olaines novadā – 54 gadus vecs vīrietis, bet Babītes novadā – 20 gadus vecs jaunietis. Pulkveža Brieža ielā Siguldā sadūrušās vieglās automašīnas "VW Golf" un "Hyundai I130", un cietis 54 gadus vecs vīrietis. Savukārt Atpūtas ielā Carnikavā automašīna "Mercedes Benz A190" uzbraukusi 64 gadus veca gājējai.

Pēdējo triju dienu laikā Ādažu novadā fiksēti vēl četri ceļu satiksmes negadījumi, kuros cilvēki gan nav cietuši, pa diviem – Mārupes novadā un Stopiņu novadā (Rumbulā un Dzidriņās), pa vienam – Olaines novadā, Inčukalna novada Vangažos, Ropažos, Ikšķilē, Carnikavas novada Lilastē, Ķekavas novadā, Baldonē un Salaspilī.

Policija ceļu satiksmes negadījumu jomā pēdējo triju dienu laikā Rīgas reģionā sastādījusi 660 administratīvā pārkāpuma protokolus, tajā skaitā 175 par braukšanas ātruma pārsniegšanu un 16 par agresīvu braukšanu. Par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu iespaidā aizturēti 18 cilvēki, arī pa vienam Lēdurgā, Mārupē, Salaspilī un Piņķos.

Policija Rīgas reģionā arī fiksējusi vienu automašīnas zādzību, 17 zādzības no transporta līdzekļa un desmit velosipēdu zādzības.