07.05.2018 10:35

Ceļu satiksmes negadījumos Pierīgā cietuši vairāki bērni un jaunieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ceļu satiksmes negadījumos Pierīgā cietuši vairāki bērni un jaunieši arhīvs

Aizvadītajās brīvdienās Rīgas reģionā ceļu policija reģistrējusi 63 ceļu satiksmes negadījumus, kuros cietuši 19 cilvēki, viņu vidū pieci gājēji un viens velosipēdists. Vairāki negadījumi fiksēti arī Pierīgas novados, turklāt cietušo vidū ir bērni un jaunieši.

Piektdien Ķekavas novada Valdlaučos notikusi vieglo automašīnu "Mercedes Benz A160", "Škoda Octavia" un "Toyota Land Cruiser" sadursme ar kravas auto "VW Amarok", kurā miesas bojājumus guva 12 un 14 gadus veci pusaudži. Krimuldas novada Inciemā, apgāžoties transporta līdzeklim, savainota divus gadus veca meitenīte, bet Siguldas novadā, automašīnai "Lexus IS 250" uztriecoties šķērslim, cietis 18 gadus vecs jaunietis.

Kantora ielā Mārupē sadūrušās trīs vieglās automašīnas "Mazda 6", "Mazda CX-5" un "Ford Focus", un ievainojumus guvusi 54 gadus veca sieviete. Līvzemes ielā Salaspilī automašīna "Lexus CEE D" notriekusi kādu gājēju, bet Ikšķiles novada Tīnūžos apgāzies transporta līdzeklis un miesas bojājumus guva 21 gadu veca sieviete un 25 gadus vecs vīrietis.

Vēl vairākos ceļu satiksmes negadījumos Pierīgā cilvēki, par laimi, nav cietuši. Trīs no tiem notikuši Ķekavas novadā – Dūņu ielā Rāmavā sadūrušās automašīnas "VW Passat Variant" un "Chevrolet", Lielvāržos – "Peugeot 208" un "BMW 316", bet Valdlaučos – "Škoda Octavia" un "BMW 320". Ūbeļu ielā Ādažos avarējusi automašīna "SAAB 9-3", Babītes novada Piņķos – "BMW 318", Salaspils novadā – "Honda CVR", bet Garkalnes novada Berģos – "VW Golf".

Policija ceļu satiksmes negadījumu jomā pēdējo triju dienu laikā Rīgas reģionā sastādījusi 682 administratīvā pārkāpuma protokolus, tajā skaitā 236 par braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu iespaidā aizturēti 15 cilvēki, arī pa vienam Saulkrastu novada Bātciemā, Garkalnes novada Langstiņos, Sējas novadā, Olaines novada Stīpniekos un Inčukalna novada Gaujā.

Policija Rīgas reģionā maija brīvdienās arī fiksējusi astoņas automašīnas zādzības, sešpadsmit zādzības no transporta līdzekļa (arī pa vienai Stopiņu novadā un Garkalnes novada Berģos) un trīs velosipēdu zādzības (arī viena Līvciema ielā Ikšķilē).