02.05.2018 13:28

Valsts kontrole Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukcijas lietu pārsūtījusi Valsts policijai

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts kontrole Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukcijas lietu pārsūtījusi Valsts policijai arhīvs

Valsts kontrole Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukcijas lietu pārsūtījusi Valsts policijai. Valsts kontroles pārstāve Ilze Salna stāstīja, ka iedzīvotāju un amatpersonu sniegtā informācija ir viens no avotiem, ko Valsts kontrole analizē, plānojot nākotnē veicamās revīzijas un tām nepieciešamos resursus.

Tomēr, ņemot vērā, ka deputātu iesniegumā par Salaspils novada pašvaldības veiktajiem un plānotajiem iepirkumiem un darbiem kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukcijai ir norādīts uz iespējamu amatpersonu bezdarbību un būtiska kaitējuma nodarīšanu, Valsts kontrole to pārsūtījusi Valsts policijai izskatīšanai tās kompetences ietvaros.

Kā ziņots, Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukcija teju par gadu iekavējusies būvprojektētāju vainas dēļ, apgalvo pašvaldības vadība, taču domes opozīcija par to ir paspējusi vērsties Valsts kontrolē.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības deputāts Jānis Nebars (VL-TB/LNNK), opozīcija lūgusi Valsts kontroli veikt revīziju, lai iegūtu papildus informāciju par to, vai pašvaldības resursi nav izlietoti negodprātīgi un pašvaldības amatpersonu rīcība saistībā ar Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukciju bijusi pamatota.

"Enerģētiķa" rekonstrukcija tika uzsākta 2017. gada sākumā, taču jau maijā Būvniecības valsts kontroles birojs apturēja ēkas demontāžas darbus, pamatojot to ar ēkas konstrukcijā konstatētajām plaisām.

Pēc Nebara teiktā, būvniecības speciālisti atzinuši, ka demontāžas laikā atklātās plaisas konstrukcijās un to stāvoklis, kopš pērnā gada maija ir tikai pasliktinājies un uzturēšanās objektā ir dzīvībai bīstama. Viņš uzskata, ka tas esot noticis arī tāpēc, ka Salaspils domes vadība nespēja atrisināt jautājumu par ēkas iekonservēšanu ziemas periodā.

Bažas deputātā raisot arī izskanējušās ziņas, ka bezdarbības dēļ pašvaldībai varētu nākties zaudēt gandrīz 500 000 eiro, jo gada laikā ēkas stāvoklis pasliktinājies tiktāl, ka var nākties veikt iepriekš neplānotus remontdarbus un ekspertīzes. Kā norāda Nebars, skaidras atbildes par kultūras nama tālāko būvniecības gaitu nevienā no Salaspils domes sēdēm nav saņemtas.

Kopējās "Enerģētiķa" rekonstrukcijas izmaksas tika plānotas piecu miljonu eiro apmērā.