02.05.2018 11:32

VUGD darbinieki brīvdienās Pierīgā apdzēsuši degošu fermu, novērsuši gāzes noplūdi un izglābuši kaķus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VUGD darbinieki brīvdienās Pierīgā apdzēsuši degošu fermu, novērsuši gāzes noplūdi un izglābuši kaķus VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajās brīvdienās no Pierīgas novadiem saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumus, no tiem trešā daļa bijusi par kūlas ugunsgrēkiem. Cilvēki negadījumos nav cietuši.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien Baldones novadā, kur pērnā zāle degusi viena hektāra platībā. No Pierīgas saņemti vēl 11 izsaukumi par kūlas ugunsgrēkiem, taču degšanas kopējā platība nav pārsniegusi 2000 kvadrātmetrus, portālu "Apriņķis.lv" informēja VUGD.

Lielākais ugunsgrēks ēkās noticis otrdien pēcpusdienā Krimuldas novadā, kur 700 m2 platībā dega neapsaimniekota ferma. Ugunsgrēks tika likvidēts pusotras stundas laikā. Krimuldas novadā arī degušas divas saimniecības ēkas 101 m2 platībā, un šī negadījuma novēršanai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas trīsarpus stundas.

Sestdien Rīgas ielā Baldonē divstāvu neapsaimniekotā ēkā degusi pirmā stāva durvju aile un sienas apdare. Stīpnieku ceļā Mārupē vienstāva neapsaimniekotai mājai dedzis jumts 30 m2 platībā, bet Mārupītes gatvē neapsaimniekotā ēkā sviluši atkritumi. Trīs izsaukumi – no divpadsmit stāvu mājas Ādažos, kā arī trīsstāvu un piecstāvu mājām Miera un Dienvidu ielā Salaspilī – saņemti sakarā ar piedegušu ēdienu, kas bija atstāts uz plīts un radījis sadūmojumu.

Vēl Baldones novadā un Biroju ielā Mārupē degušas vieglās automašīnas, Olainē – niedres un riepas, kādas mājas pagalmā Siguldas novadā – dekoratīvs dzīvžoga krūms, Jūrmalā – lapu kaudze un Ādažu novada Alderos – atkritumi.

Pirmdien VUGD saņēma izsaukumu no Baložiem, kur divstāvu dzīvojamā mājā Rīgas ielā bija jūtama gāzes smaka. Glābēji notikuma vietā konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī no gāzes balona patiešām noplūst gāze. Balonam tika aizgriezts ventilis, tas tika iznests un ēkas un telpas tika izvēdinātas.

Brīvdienās glābēji vairākkārt arī steidza palīgā bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem – Jaunmārupē un Stopiņu novada Rumbulā no kokiem nocēla kaķus, bet Garkalnes novada Sunīšos atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu.