20.04.2018 16:11

Jūrmalā par automašīnu detaļu zādzību aizturēts vīrietis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā par automašīnu detaļu zādzību aizturēts vīrietis Valsts policija

Ceturtdien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī no cietušām personām tika saņemta informācija par zādzību kādā autoservisā Jūrmalā. Likumsargi noskaidroja, ka 18. aprīlī ap astoņiem vakarā nezināmu personu grupa iekļuvusi slēgtā teritorijā – autoservisā.

Vienai no servisā esošajām automašīnām šīs personas nozagušas motoru un citai – akumulatoru. Ieguvušas vēlamo, tās nekavējoties pameta notikuma vietu. Pēcāk noziegumā iesaistītie devušies uz metāllūžņu pieņemšanas punktu un pārdevuši nozagtās automašīnas detaļas.

Veicot izmeklēšanas darbības un noskaidrojot notikušā apstākļus, Jūrmalas iecirkņa policisti 19. aprīlī aizturēja vienu no aizdomās turētajām personām. Aizturētais 1987. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Tāpat likumsargi ir noskaidrojuši pārējo iesaistīto personu identitāti. Policistiem ir arī izdevies atgūt nozagto motoru un akumulatoru.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.