19.04.2018 12:33

Palielinājies ātruma kontroles maratona laikā pieķerto pārkāpēju skaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Palielinājies ātruma kontroles maratona laikā pieķerto pārkāpēju skaits arhīvs

24 stundu ātruma kontroles maratonā fiksēto ātruma pārkāpumu skaits šogad ir palielinājies. Ja pērn likumsargi fiksējuši 430 ātrumpārkāpējus, tad šogad – 636, liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija.

Trešdien no plkst. 6.00 rītā jau ceturto gadu Latvijā norisinājās 24 stundu ātruma kontroles maratons, kurā ceļu policisti īpašu uzmanību pievērsa atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Šīs akcijas mērķis ir ne tikai pievērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei, bet arī veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas.

Viens no lielākajiem konstatētajiem ātruma pārkāpumiem fiksēts plkst. 18.02 Vidzemes reģionā uz autoceļa Smiltene – Gulbene 55. kilometrā. Tur kāds pārgalvīgs 1996. gadā dzimis automašīnas "Audi A4" vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucās ar 170 kilometriem stundā.

Trešdien fiksēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji braukuši ar būtiski pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu. Kopumā vakar noķerti astoņi autovadītāji, kuriem pārkāptā braukšanas ātruma dēļ nācies šķirties no savām transportlīdzekļa vadītāja apliecībām.

Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju fiksēti Zemgalē – 199. Kurzemē noķerti vairāki ātrumpārkāpēji – 164, savukārt Vidzemē – 140. Vismazāk ātrumpārkāpēju fiksēts Latgalē un Rīgā – attiecīgi 61 un 50 šoferi, kuri nav ievērojuši atļauto braukšanas ātrumu.

Vidzemes reģionā ātruma kontroles maratona pārbaužu laikā fiksēts, kāds ātrumpārkāpējs – automašīnas "Volkswagen" autovadītājs. Lai transportlīdzekļa vadītājam netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par ātruma pārsniegšanu, šīs pašas automašīnas pasažieris piedāvājis policijas darbiniekam kukuli 2000 Krievijas rubļu apmērā. Par šo gadījumu ir sākts kriminālprocess.

Kurzemes reģionā likumsargi apturējuši kādu autovadītāju, kura automašīnas valsts numurzīmei speciāli ar laku un dubļiem bija daļēji aizklāti numura zīmes simboli. Divām automašīnām izņemti divi iebūvētie antiradari, arī pieķerti autovadītāji, kuri sēdušies pie stūres alkohola reibumā.