19.04.2018 10:24

Dzērumos izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme arhīvs

Trešdien īsi pirms pusnakts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Dzērumiem, kur bija izcēlies ugunsgrēks divstāvu dzīvojamā mājā.

Ar atklātu liesmu 180 kvadrātmetru platībā dega ēkas pirmais un otrais stāvs, kā arī jumts. Ugunsgrēka likvidācija tika pabeigta plkst. 6 no rīta, informēja VUGD.

Vēl viens ugunsgrēks ēkās reģistrēts otrdien Olaines novadā, kur 10 m2 platībā dedzis šķūnis. Pirmdien Ropažu novada Muceniekos degusi meža zemsedze 30 m2 platībā, Nometņu ielā Salaspilī bija aizdegusies vieglā automašīna, Viesītes ielā Jūrmalā deguši atkritumi, bet Ķekavas un Olaines novados divu divstāvu dzīvojamo ēku skursteņos deguši sodrēji.

Mainoties laika apstākļiem, pēdējo dienu laikā Pierīgā strauji samazinājies kūlas ugunsgrēku skaits – kopš nedēļas sākuma VUGD saņēmis tikai sešus izsaukumus par platības ziņā nelieliem degšanas gadījumiem.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji novērsuši ceļu satiksmes negadījumu radītās sekas Olainē un Babītes novada Salas pagastā, kā arī Ķekavas novada Daugmales pagastā dzīvnieku patversmes darbiniekiem nodevuši savainotu gulbi.