16.04.2018 11:49

Cenšoties novērst kūlas ugunsgrēku Olaines novadā, cietis ugunsdzēsējs (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Cenšoties novērst kūlas ugunsgrēku Olaines novadā, cietis ugunsdzēsējs (papildināta) arhīvs

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Latvijā saņēmis 508 izsaukumus – 400 uz ugunsgrēku dzēšanu un 48 uz glābšanas darbiem, bet 60 no izsaukumiem bija maldinājumi. Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti 296 kūlas ugunsgrēki ar kopējo degšanas platību vairāk nekā 365 hektāri.

Kūlas ugunsgrēkos cieta arī vairāki cilvēki. Olaines novada Olaines pagastā, kūlai degot 1,5 hektāru platībā, cieta ugunsdzēsējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt Ādažu novadā, kur kūla dega 200 m2 platībā, aizdegās arī saimniecības ēka 20 m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD darbinieku ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Kūlas ugunsgrēki pagājušās nedēļas nogalē fiksēti teju visos Pierīgas novados, liecina portāla "Apriņķis.lv" rīcībā esošā informācija, un kopējā degšanas platība bijusi ap 55 hektāriem. Deviņi izsaukumi par pērnās zāles degšanu saņemti no Olaines novada, septiņi – no Siguldas novada, pieci – no Salaspils novada, pa četriem – no Stopiņu, Inčukalna, Baldones un Ikšķiles novadiem, pa trim – no Mālpils un Ķekavas novadiem. Septiņus hektārus plaši pērnās zāles degšanas gadījumi fiksēti Ķekavas un Babītes novados, seši hektāri – Krimuldas novada Lēdurgas pagastā.

Iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā Dienvidu ielā Salaspilī un Celtnieku ielā Olainē degušas dārza mājas attiecīgi 12 un 6 m2 platībā, Ādažu novada Kadagā – dzīvžogs, Ādažu novada Iļķenē – saimniecības ēka 20 m2 platībā, bet Vangažos – siltumnīca.

Liels ugunsgrēks izcēlies sestdien vakarā Ādažu novada Alderos, kur dega vienstāva dzīvojamā māja (60 m2), divstāvu dzīvojamā māja (180 m2) un trīsstāvu dzīvojamā māja (750 m2), kā arī terase (50 m2). Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka likvidācija ugunsdzēsējiem bija nepieciešamas septiņas stundas.

Vēl pēdējo dienu laikā Ķekavas novada Baložos degusi divstāvu dzīvojamās ēkas ārsiena, Ikšķiles novada Tīraines pagastā – divstāvu dzīvojamā māja 90 m2 platībā, Krimuldas novadā – ierobežotā teritorijā riepas, koka paletes un šīferis 600 m2 platībā, Ikšķilē – vieglā automašīna, Carnikavas novada Laveros – jaunaudze viena hektāra platībā, Olaines novadā – šķūnis un siena ķīpas, Siguldas novada Allažu pagastā un Carnikavas novada Gaujā – meža zemsedze 3000 m2 platībā, Babītes novadā – tūju dzīvžogs, Gaiziņa ielā Jūrmalā – uz plīts atstāts piededzis ēdiens, Siguldas novadā un Ropažu novada Kangaros – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, bet Baložos, Stopiņu novada Dzidriņās, Jaunmārupē, Salaspilī, Jaunolainē un vairākās vietās Jūrmalā sviluši atkritumi.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji Babītes novadā savāca un bīstamu atkritumu savākšanas punktā nodeva divstāvu dzīvojamās mājas bēniņos plīsušu burku ar dzīvsudrabu, Saulkrastos likvidēja dīzeļdegvielas noplūdi no avarējušās kravas automašīnas, kā arī izlīdzēja diviem kaķiem Jūrmalā un Salaspilī – viens saviem spēkiem netika lejā no mājas bēniņiem, bet otrs bija iespiests metāla konstrukcijās.


(papildināta visa ziņa)