09.04.2018 16:18

Policisti Rumbulā pieķer zagli rosāmies pa dārza mājiņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Policisti Rumbulā pieķer zagli rosāmies pa dārza mājiņu pixabay.com

Svētdien Valsts policija saņēma telefona zvanu no dārza mājiņas saimnieka Rumbulā par to, ka ēkai ir uzlauztas durvis un, iespējams, zaglis atrodas mājiņā. Notikuma vietā ieradās Salaspils novada pašvaldības policisti un Valsts policijas Salaspils iecirkņa likumsargi.

Policistu ierašanās brīdī garnadzis patiešām atradās mājā un jau bija sakrāmējis somā dažādas atrastas saimniecības mantas. Vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka aizturētais ir dzimis 1980. gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem. Policistiem garnadzis atzinis, ka nožēlojot, ka pēc izlaišanas no cietuma nav paspējis izdarīt vēl kādu noziegumu.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā un 10. aprīlī tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā, ka vīrietis bija uzlauzis durvis, pret viņu uzsākts arī kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.