09.04.2018 10:26

Nedēļas nogalē Pierīgā nodeguši 20 hektāri kūlas, dārza māja un celtniecības vagons

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedēļas nogalē Pierīgā nodeguši 20 hektāri kūlas, dārza māja un celtniecības vagons arhīvs

Aizvadītās nedēļas nogalē Pierīgas novados Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) reģistrējis 32 kūlas ugunsgrēkus. Kopējā pērnās zāles degšanas platība bijusi 20 hektāri. Lielākie ugunsgrēki fiksēti svētdien Krimuldas novada Lēdurgas pagastā (3 ha) un sestdien Baldones novadā (2,6 ha).

Kopumā Latvijā aizvadītajās brīvdienās reģistrēti 143 kūlas ugunsgrēki, ar kopējo degšanas platību vairāk nekā 195 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks (50 ha) bija izcēlies Daugavpils novada Tabores pagastā, liecina VUGD informācija.

Ļoti iespējams, tieši kūlas dedzināšanas rezultātā Pierīgā nodegušas divas ēkas. Sestdien Olaines novadā, sausajai zālei degot 400 kvadrātmetru platībā, nodega dārza māja. Savukārt svētdien Daugavas ielā Mārupē kūla dega viena hektāra platībā, un uguns nopostīja celtniecības vagonu, kurā, pēc neoficiālas informācijas, periodiski mituši bezpajumtnieki. Cilvēki šajos ugunsgrēkos nav cietuši.

Vēl Olaines novadā VUGD darbinieki apdzēsuši 10 m2 platībā degošas riepas, Carnikavas novada Garupē – vieglo automašīnu, Zalkšu ielā Jūrmalā – dzīvžogu, Salaspils novadā – piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī uz plīts bez uzraudzības atstātu ēdienu, bet Ķekavas un Mārupes novados, kā arī Jūrmalā – atkritumus.

Piektdien spēcīgo vēja brāzmu dēļ VUGD saņēma sešus izsaukumus par ceļa braucamajai daļai pārkritušiem kokiem – četri saņemti no Jūrmalas un pa vienam no Inčukalna un Ķekavas. Svētdien Ausekļa ielā Siguldā glābēji arī nostiprinājuši uz ēkas jumta novietotu sagāzušos dekorāciju.