05.04.2018 15:33

Olainē narkotiku tirgonis neveiksmīgi cenšas izbēgt no soda, izmetot narkotikas pa balkonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē narkotiku tirgonis neveiksmīgi cenšas izbēgt no soda, izmetot narkotikas pa balkonu Valsts policija

Valsts policija bija saņēmusi informāciju par personu, kas Olainē nodarbojas ar narkotisko vielu tirdzniecību. Rīgas Teikas iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona policistiem ieradās vīrieša dzīvesvietā Olainē, lai veiktu izmeklēšanas darbības.

Pēc vairākkārtēja policistu aicinājuma atvērt durvis, vīrietis, kurš tobrīd atradās dzīvoklī, nereaģēja, līdz ar to likumsargiem nācās uzlauzt durvis. Iekļūstot vīrieša dzīvoklī, policisti aizdomās turēto sastapa uz balkona, kur viņš meta pa logu iepakojumus ar narkotikām. 1987. gadā dzimušais aizdomās turētais nekavējoties tika aizturēts.

Daļu no maisiņiem ar narkotikām viņš jau bija paspējis izmest, savukārt daļu policisti atrada dzīvoklī. Kopumā gan ārā, gan uz kaimiņu balkona, gan vīrieša dzīvoklī policisti atrada un atsavināja 96,6 gramus metamfetamīna un 27,5 gramus marihuānas.

Valsts policijā norāda, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš ir bijis sodīts par narkotiku tirdzniecību un citiem noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253/1. panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.