04.04.2018 16:32

Mālpilī pie diviem vīriešiem atrasta marihuāna un stipras iedarbības medikamenti bez receptes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpilī pie diviem vīriešiem atrasta marihuāna un stipras iedarbības medikamenti bez receptes Valsts policija

Naktī uz 30. martu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Siguldas iecirkņa darbinieki veica profilaktiskos pasākumus narkotisko vielu nelikumīgās aprites apkarošanas jomā Mālpilī. Likumsargi iepriekš bija saņēmuši informāciju par kādu jaunieti, kurš, iespējams, realizē narkotiskās vielas.

Pārbaudot informāciju, VP RRP Siguldas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Mālpils novada pašvaldības policijas pārliecinājās par tās patiesumu – pie 1998. gadā dzimušā jaunieša tika atrasti un izņemti 39 grami izžāvētas marihuānas.

Tāpat likumsargi noskaidroja, ka jaunietis narkotiskās vielas ir nodevis kādai citai 1994. gadā dzimušai personai. Veicot kratīšanu šīs personas dzīvesvietā, policisti atrada un izņēma vēl piecus gramus izžāvētas marihuānas, kā arī stipras iedarbības medikamentus, kuriem nebija receptes. Izņemtajām vielām tika nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu to sastāvu un svaru.

Pēc Valsts policijas informācijas, aizturētais 1994. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.