29.03.2018 10:20

Sējas novadā nodegusi divstāvu dzīvojamā māja

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sējas novadā nodegusi divstāvu dzīvojamā māja arhīvs

Trešdien pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Sējas novadu, kur bija izcēlies ugunsgrēks divstāvu dzīvojamā mājā 140 kvadrātmetru platībā. Vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās ēka jau bija iegruvusi.

Negadījuma brīdī cilvēku mājā nebija, un darbi ugunsgrēka likvidācijai turpinājās piecas stundas, portālu "Apriņķis.lv" informēja VUGD.

Kopš nedēļas sākuma Pierīgas novados fiksēti 18 kūlas ugunsgrēki ar kopējo platību 7,3 hektāri. Lielākie bijuši otrdien – Jaunmārupē sausā zāle degusi triju hektāru, bet Sējas novada Ataugās četru hektāru platībā.

Vēl trešdien Mārupes novada Skultē piecstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā aizdedzies elektrības sadales skapis, bet Inčukalnā un Babītes novadā apdzēsti degoši atkritumi. Trešdien VUGD saņēma vēl vienu izsaukumu uz Babītes novadu saistībā ar nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju, taču degšana netika konstatēta, un ugunsdzēsēji vien palīdzēja izvēdināt piedūmotās telpas.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, pirmdien glābēji Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā palīdzēja stirnai, kas atradās uz Daugavas upes krasta betona apmales un saviem spēkiem nespēja tikt pāri apmalei – glābēji stirnu pārcēla un palaida brīvībā. Savukārt kaķi nocelti no elektrības staba Ropažu novada Tumšupē un no koka Garkalnes novada Sužos.