19.03.2018 14:18

Pierīgā sākusies kūlas degšanas sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgā sākusies kūlas degšanas sezona arhīvs

Nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem saņēmis četrus izsaukumus saistībā ar pērnās zāles degšanu. Lielākais no kūlas ugunsgrēkiem fiksēts svētdien dienas vidū Stopiņu novada Upeslejās, kur uguns bija izplatījusies 4000 kvadrātmetru platībā.

Baldones novadā svētdien kūla degusi 3000 m2 platībā, Ķekavas novadā – 20 m2, bet sestdien Lauku ielā Salaspilī – 150 m2 platībā, informēja VUGD.

Naktī uz sestdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Gaujas ielu Garkalnē, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu māja, kurai daļēji jau bija iebrucis jumts. Ugunsgrēka kopējā platība, ieskaitot jumtu un starpstāvu pārsegumu, bija 200 kvadrātmetri. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pēc 11 stundu darba.

Nedēļas nogalē Pierīgā notikuši vēl vairāki ugunsgrēki ēkās. Carnikavas novada Gaujā vienstāva dzīvojamās mājas vannas istabā degušas sadzīves mantas, Ķekavas novadā trīsstāvu mājas otrajā stāvā – uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens, Inčukalna novadā – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā, bet divos gadījumos Skolas ielā Jūrmalā – sadzīves mantas deviņstāvu dzīvojamās mājas piebūves pagrabā un dīvāns piecstāvu ēkas pirmajā stāvā.

Vēl Ropažu novada Tumšupē degusi neviena nepieskatīta zaru kaudze un Fabrikas ielā Jūrmalā – atkritumi.