09.03.2018 12:07

Prokuratūra iesniedz apelācijas protestu lietā par Olaines sociālās mājas dežurantes saduršanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Prokuratūra iesniedz apelācijas protestu lietā par Olaines sociālās mājas dežurantes saduršanu arhīvs

7. martā Rīgas rajona prokuratūras prokurors Rīgas rajona tiesai iesniedza apelācijas protestu par Rīgas rajona tiesas 2018. gada 9. janvāra spriedumu. Prokurora ieskatā pirmās instances tiesa tiesas izmeklēšanas gaitā nonākusi pie kļūdaina secinājuma par noziedzīga nodarījuma kvalifikāciju.

Saskaņā ar izvirzīto apsūdzību, apsūdzētais 2017.gada jūlijā bija ieradies Olaines sociālajā dzīvojamā mājā un aiz atriebības par to, ka sociālās mājas dežurante, pildot savus darba pienākumus, iepriekš nebija laidusi viņu sociālajā mājā, iegāja dežurantes darba telpā un ar līdzpaņemto nazi izdarīja četrus tīšus dūrienus cietušās krūšu kurvja un vēdera rajonā. Pārliecībā par to, ka ir iestājusies cietušās nāve, apsūdzētais aizgāja.

Cietušās nāve neiestājās no apsūdzētā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo nozieguma aculieciniece sniedza nepieciešamo palīdzību un izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, pēc tiesas sprieduma, apsūdzētais atzīts par vainīgu Krimināllikuma 125. panta otrās daļas 1. punktā izdarītajam noziedzīgam nodarījumam (tīšs smags miesas bojājums) un sodīts ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Savukārt prokurors uzskata, ka apsūdzētais ir vainojams Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas 118. panta 1. punkta paredzētā nozieguma (slepkavības sevišķi pastiprinošos apstākļos mēģinājums) izdarīšanā, kur panta sankcijas soda minimālais slieksnis ir 15 gadi brīvības atņemšanas.