05.03.2018 10:28

Ugunsdzēsēji Siguldā un Jūrmalā snieguši palīdzību cilvēku evakuācijā un glābšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ugunsdzēsēji Siguldā un Jūrmalā snieguši palīdzību cilvēku evakuācijā un glābšanā arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Teju puse no tiem bija par dūmvados degošiem sodrējiem, taču bijusi nepieciešama palīdzība arī cilvēku evakuācijā un glābšanā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies sestdien Ģertrūdes ielā Jūrmalā, kur 380 kvadrātmetru platībā dega divstāvu koka māja. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķu aprūpē. Dienu vēlāk ugunsdzēsējiem nācās atgriezties notikuma vietā, jo nelielā platībā bija aizdegušās krāsmatas.

Svētdien plkst. 22.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Strēlnieku ielu Siguldā, kur pusotrstāva dzīvojamās mājas pagrabstāvā bija jūtams sadūmojums – pagrabā dega sadzīves mantas 15 m2 platībā un starpstāvu pārsegums 5 m2 platībā. No ēkas pirmā stāva ar glābšanas maskas palīdzību tika izglābts cilvēks un plkst. 00.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Jau ziņots, ka svētdien plkst. 7.03 tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagasta Valdlaučiem, kur 300 m2 platībā dega SIA "Ķekavas nami" vienstāva kokapstrādes cehs. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts piecu stundu laikā.

Vēl Ropažu novada Tumšupē un Ulmaņa gatvē Mārupē bija aizdegušās vieglās automašīnas, bet Saulkrastu novadā uz Ainažu šosejas – mikroautobuss. Savukārt dzīvojamo māju dūmvados degoši sodrēji apdzēsti Olaines novadā (divreiz), Ķekavas, Saulkrastu un Salaspils novados.