23.08.2012 12:46

Ādažu pašvaldības policija atklāj vainīgo peldvietas piegružošanas lietā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ādažu pašvaldības policija atklāj vainīgo peldvietas piegružošanas lietā Ādažu pašvaldības policija

Pārkāpējs izrādījies 24 gadus vecs Latvijas pilsonis, kurš šogad ieguvis maģistra grādu. Viņam draud līdz 500 latu liels naudas sods.

 

 

Jūlija sākumā, pateicoties iedzīvotāju vērībai, Ādažu pašvaldības policijā tika sākta administratīvā lietvedība par zemes un mežu piegružošanu peldvietā pie Ataru ezera. Pārkāpums noticis, pavadot brīvo laiku pie dabas.

Policijas darbinieki veica ezera krastā izmesto atkritumu apskati un fotografēšanu, un starp redzamajiem sadzīves atkritumiem tika atrasti dokumentu atvasinājumi un citas zīmīgas lietas, kas spēja dot pavedienu identificēt pārkāpējus.

Ilgstošu operatīvo darbību un lietvedības procesa rezultātā tika noskaidrots, ka peldvieta piegružota pēc Līgo nakts svinībām. Administratīvā lietvedības rezultātā tika noskaidrots pārkāpējs – tas izrādījās 24 gadus vecs Latvijas pilsonis, kurš šogad ieguvis maģistra grādu ar būvniecību saistītā jomā, informēja Ādažu pašvaldības policijā.

Jaunietim tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Pēc Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksa 58. panta, par šādu pārkāpumu paredzēts naudas sods fiziskām personām līdz piecsimt latiem.

Ādažu pašvaldība policija pateicas aktīvajiem iedzīvotājiem par sadarbību un lūdz arī turpmāk būt modriem un piedalīties sabiedriskās kārtības uzturēšanā savā novadā.