28.02.2018 10:09

Salaspilī atsavināti 800 litri nelegālas dīzeļdegvielas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī atsavināti 800 litri nelegālas dīzeļdegvielas Valsts policija

Šī gada sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī tika saņemta informācija par, iespējams, nelikumīgu degvielas tirdzniecības vietu kādā privātmājas teritorijā. Apkopojot nepieciešamo informāciju un iegūstot atļauju veikt teritorijas apskati, likumsargi devās uz norādīto adresi.

Salaspils iecirkņa policisti apskatīja teritoriju un privātmājai blakus esošajā piebūvē konstatēja pazemes eju, kur atrada tvertni ar nezināmas izcelsmes dīzeļdegvielu un sūkni, kas, visticamāk, paredzēts degvielas liešanai transportlīdzeklī.

Likumsargi kopā ar Valsts nodrošinājuma aģentūras darbiniekiem izņēma tvertni un nogādāja to ekspertīzes veikšanai. Pagaidām noskaidrots, ka tvertnē atradās 800 litri nezināmas izcelsmes dīzeļdegvielas.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169./3 panta – par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts naudas sods fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām – no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvadāšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.