26.02.2018 10:41

Ugunsgrēkā Garkalnes novada Sunīšos izglābti divi kaķi, trīs cilvēki evakuējušies

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ugunsgrēkā Garkalnes novada Sunīšos izglābti divi kaķi, trīs cilvēki evakuējušies arhīvs

Pēdējo dienu laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumus. Bīstamākais ugunsgrēks noticis naktī uz sestdien Garkalnes novada Sunīšos, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā bija aizdegušās sadzīves mantas.

Uguns bija izplatījusies 17 kvadrātmetru platībā, un ugunsgrēka likvidēšanai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas divas stundas. Vēl pirms viņu ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji dzēšanas darbu laikā no mājas izglāba divus kaķus, diemžēl vienu kaķi izglābt neizdevās, informēja VUGD.

Svētdien dienas vidū ugunsgrēks bija izcēlies Sējas novadā, kur kādai vienstāva guļbūves ēkai bija aizdegusies ārsiena un loga rāmis. Šis negadījums tika novērsts pusotras stundas laikā.

Piektdien Silmaču ielā Baldonē nepareizas apkures iekārtas ekspluatācijas dēļ vienstāva dzīvojamā mājā bija radies sadūmojums. Ugunsdzēsēji degšanu nekonstatēja un palīdzēja izvēdināt telpas. Ozolu ielā Jūrmalā un Salaspils novadā fiksēti kārtējie gadījumi, kad ēku dūmvados deguši sodrēji, bet Stopiņu novada Dzidriņās divstāvu dzīvojamā mājā bija aizdegusies dūmvada izolācija. Ādažu novada Kadagā, Jelgavas ielā Olainē un Tallinas ielā Jūrmalā VUGD darbinieki apdzēsuši degošus sodrējus.