22.02.2018 10:25

Medemciemā degusi dzīvojamā māja, daudzviet skursteņos sviluši sodrēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Medemciemā degusi dzīvojamā māja, daudzviet skursteņos sviluši sodrēji arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Cilvēki uguns negadījumos nav cietuši.

Lielākais ugunsgrēks reģistrēts pirmdien pēcpusdienā Olaines novada Medemciemā, kur 40 kvadrātmetru platībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas gandrīz trīs stundas, informēja VUGD.

Naktī uz ceturtdienu Jūrmalā ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā, un no ēkas pirms ugunsdzēsēju ierašanās bija evakuējušies divi cilvēki. Otrdien Prīmulu ielā Katlakalnā aizdegusies vienstāva dzīvojamās mājas ārsiena, Plieņciema ielā Mārupē uguns bija pārņēmusi celtniecības vagonu, savukārt Carnikavas novada Garciemā degusi viena, bet Miera ielā Salaspilī – trīs automašīnas.

Iestājoties aukstākam laikam, triju dienā laikā VUGD no Pierīgas saņēmis piecus izsaukumus par dūmvados degošiem sodrējiem – tie apdzēsti divstāvu mājās Stopiņu novada Līčos, Mālpilī, Jūrmalā, Piņķos un Saulkrastu novadā.

Naktī uz ceturtdienu glābēji uz Rīgas apvedceļa posmā Salaspils – Babīte aizvākuši, visticamāk, transporta līdzekļa notriektu prāvu savvaļas dzīvnieku.