12.02.2018 10:23

Carnikavā ugunsdzēsēji trīs stundas dzēsuši degošu jaunbūvi, Jaunolainē – divstāvu koka māju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā ugunsdzēsēji trīs stundas dzēsuši degošu jaunbūvi, Jaunolainē – divstāvu koka māju arhīvs

Svētdien plkst. 18.32 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Zeltiņu ielu Carnikavā, kur, pēc sākotnējās informācijas, dega vasaras māja.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka 100 kvadrātmetru platībā deg vienstāva koka jaunbūve un karstuma ietekmē deformējusies blakus esošā polikarbonāta siltumnīca 10 m2 platībā. Plkst. 21.32 ugunsgrēks tika likvidēts, cilvēki negadījumā nav cietuši, informēja VUGD.

Liels ugunsgrēks izcēlies arī pirmdien plkst. 7.30 Jaunolainē, kur 160 m2 platībā dega divstāvu koka māja un jumts. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 10.11, arī šoreiz par cietušajiem vai bojā gājušajiem netiek ziņots.

Kopumā kopš pagājušās piektdienas VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumus. Emiļa Mengaiļa ielā Lēdurgā svētdien 40 m2 platībā degusi divstāvu neapsaimniekota ēka, Mārupes novada Vētrās – divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva starpsiena 4 m2 platībā, bet vienstāva neapsaimniekotā garāžā Aizputes ielā Jūrmalā – atkritumi.

Veicot glābšanas darbus, Jelgavas ielā Olainē VUGD darbinieki novērsuši gāzes noplūdi vieglajā automašīnā, Pilskalna ielā Baldonē un Olaines novada Viršos apdzēsuši dūmvadā degošus sodrējus, bet Ķekavas novadā novērsuši nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas sekas (bija pārkarsis apkures katls).