24.07.2012 18:49

Jūrmalas nepievilcīgākā daļa pēc saulrieta

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par netīkamu jautājumu uzdošanu, vietējais jaunietis korespondentam ne tikai velta agresīvus epitetus, bet arī sola "pa purnu". Par netīkamu jautājumu uzdošanu, vietējais jaunietis korespondentam ne tikai velta agresīvus epitetus, bet arī sola "pa purnu". TV3 ekrānuzņēmums.

Kauguri ir viens no Jūrmalas rajoniem, kurā, pēc Valsts policijas teiktā, apgrozās visvairāk dažādu šaubīgu tipu. TV3 raidījums "Bez Tabu" kopā ar likumsargiem dodas reidā pa aizdomīgākajām kūrortpilsētas vietām.

Pulkstenis rāda īsi pirms deviņiem vakarā, un raidījuma komanda kopā ar policiju sāk savu naksnīgo ceļojumu. Pirmā piestāšanās vieta – sīkkrodziņš Kauguros. Pie tās pulcējas krietns bariņš jauniešu. Pamanot policiju, tie kaut ko aizmet. Izrādās – iespaidīga izmēra dunci.

"Man nav ne jausmas," dusmīgi uz policista jautājumu, kam tas pieder, atbild kāds no jauniešiem. Viņu glābt piesteidzas blakus esošais vīrietis, kurš agresīvā tonī jautā korespondentam, ko "viņš piekasoties". "Pazūdi! Nezibinies ar savām brillēm!" paaugstinot balsi, krievu valodā saka jaunietis.

Par spīti kompānijas agresīvajai uzvedībai un nazim, aizturēts neviens netiek, jo pārkāpumu neesot.

Jautri policistiem un filmēšanas grupai klājas arī divās spēļu zālēs. Lai gan raidījuma operators ir kopā ar policiju, apsargs to nadzīgi cenšas izdzīt no telpām, savukārt otrā "atpūšas" kāds kungs, kura spēkratam nav nedz apdrošināšanas, nedz tehniskās apskates. Lai izmuktu no atbildības, spēļu zāles apmeklētājs uz karstām pēdām cenšas noliegt to, ka mašīna pieder viņam.

Nakts tumsā policistu uzmanību piesaista kāda sieviete. Viņas somā ir pilns ar maziem maisiņiem, kuros, visticamāk, bijis amfetamīns. Ir arī šļirces. Pieķertā sieviete vispirms mēģina saukt vīru, bet pēc tam likumsargiem skaidro, ka narkotikas lietojot pati, taču reti. Reizi divās nedēļās. Maisiņi palikuši, jo aizmirsusi tos izmest.

Savukārt kādā no tuvējām mājām tiek atrastas pudeles ar nezināmas izcelsmes šķidrumu. Tur arī tiek sastapts tā ražotājs, kuru policija ir iztraucējusi tieši pašā atbildīgākajā brīdī, kad dzira tiek šķaidīta. Beigās gan izrādās, ka tas ir tikai ūdens, kas paņemts no akas, jo mājai ir slikta ūdens apgādes sistēma.

Pa vidu filmēšanas grupai vairākas reizes tiek "piesolīts pa purnu"; viņi ir klāt mirklī, kad kāda sieviete tiek pieķerta braucam bez dokumentiem, kā arī paviesojas sociālajā mājā, ko vietējie iesaukuši par "Titāniku".

Visu 23. jūlija raidījumu "Bez Tabu" skatīt šeit.