16.07.2012 12:10

Katlakalnā no dīķa izcelts noslīcis vīrietis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Katlakalnā no dīķa izcelts noslīcis vīrietis arhīvs

Pagājušajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki piedalījušies četru noslīkušu cilvēku meklēšanā.

 

Viens no traģiskajiem negadījumiem fiksēts sestdien Ķekavas novada Katlakalnā, kur no dīķa tika izcelts noslīcis 26 gadus vecs vīrietis, informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot elementārus piesardzības pasākumus, dodoties peldēties vai atpūšoties pie ūdens.

Peldoties upēs, jāizvēlas vieta, kur ir vismazākā straume, tuvumā nav atvaru vai citu bīstamu elementu. Nedrīkst iet peldēties alkohola reibumā. Dodoties ūdenī, nevajadzētu pārvērtēt savus spēkus. Nepazīstamā vietā uzreiz nedrīkst lēkt ūdenī, vispirms jāpārliecinās, vai gultnē nav kādi akmeņi vai nogrimuši asi priekšmeti.

Nav ieteicams doties peldēties vienam, tāpat to nevajadzētu darīt naktī. Ieraugot slīkstošu cilvēku, nekavējoties ir jāizsauc glābēji, zvanot pa tālruni 112 un pēc iespējas precīzāk norādot nelaimes vietas koordinātas. Visdrošāk ir peldēties oficiālās peldvietās, kur dežūrē glābēji.