12.07.2012 17:01

Policija pārtraukusi pirātiskas satelīttelevīzijas darbību Salaspils novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) trešdien Salaspils novadā apturējusi kāda pirātiska elektronisko pakalpojumu sniedzēja darbību.

 

Policijas darbinieki, saņēmuši informāciju par to, ka Salaspils novadā nereģistrēti tiek sniegti elektroniskie pakalpojumi, konstatēja, ka bez tiesību subjektu atļaujas un atlīdzības samaksāšanas ar satelīta šķīvju palīdzību tiek uztverti un ar elektronisko sakaru tīkla palīdzību galalietotājiem retranslēti vairāku televīzijas kanālu signāli.

VP par minēto noziedzīgo nodarījumu sāka kriminālprocesu par blakustiesību pārkāpšanu pēc Krimināllikuma 148. panta, portālu "Apriņķis.lv" informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Lita Juberte.

Veicot izmeklēšanas darbību kompleksu, tika noskaidrots, ka minētais elektronisko sakaru pakalpojums tiek sniegts piecu dzīvojamo namu iedzīvotājiem, neslēdzot atbilstošus līgumus. Savukārt minētā sakaru tīkla operatoram nebija Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes izsniegtās retranslācijas atļaujas, un šis pakalpojumu sniedzējs nebija reģistrēts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

Izmeklēšanā tika konstatēts, ka šo saimniecisko darbību rezultātā televīzijas kanālu tiesību īpašniekiem radīts kaitējums, kas pārsniedz būtiska kaitējuma kritēriju, piezīmēja L. Juberte.

11. jūlijā ENAP darbinieki kādā kriminālprocesā veica vairākas sankcionētas kratīšanas nelegālu elektronisko pakalpojumu sniegšanas vietā. Kratīšanās tika atrastas un atsavinātas 24 televīzijas kanālu signāla uztveršanas un retranslēšanas iekārtas un šī noziedzīgā darbība tika pārtraukta.

Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturētas divas personas – 1973. gadā dzimis vīrietis un 1953. gadā dzimusi sieviete. Abiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.