06.07.2012 15:20

Pie Rīgas HES ūdenskrātuves notver nekaunīgus maluzvejniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

6.jūlija rītā, sadarbojoties Valsts vides dienesta (VVD), Valsts policijas prevencijas pārvaldes darbiniekiem un Rīgas hidroelektrostacijas (HES) apsargiem, izdevies aizturēt divus maluzvejniekus.

Policijas darbinieki maluzvejniekus aizturējuši Rīgas HES ūdenskrātuvē, Salaspils novada teritorijā. Pie maluzvejniekiem atrasts 100 metrus garš nelikumīgas zvejas tīkls un loms ar septiņiem brekšiem, kuru kopējais svars bijis ap pieciem līdz septiņiem kilogramiem, LETA pastāstīja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Kā norādīja G.Zemitāns, aizturētie maluzvejnieki bija ļoti nekaunīgi, jo ignorēja jebkādas policijas darbinieki prasības, tādēļ likumsargiem nācās raidīt šāvienus gaisā. Abi maluzvejnieki pirms aizturēšana mēģināja mukt un vien no viņiem, šķērsojot vienu no HES aizsarggrāvjiem, aiz sevis nojauca tiltiņu cerot, ka policija tad netiks viņam klāt, taču otrā pusē jau atradās cits likumsargs, stāstīja VVD pārstāvis.

Tāpat, dzenoties pēc otra maluzvejnieka, vienam no policijas darbiniekiem un arī pašam maluzvejniekam nācās izpeldēties ūdenī.

Aizturētajiem maluzvejniekiem atsavināta laiva, tīkls un zivis. Abas personas nogādās Salaspils iecirkņa policijā, kur noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

G.Zemitāns minēja, ka mēdz būt gadījumi, kad maluzvejnieki, apzinoties soda apmēru, tomēr izvēlas mukt no likumsargiem. Šoreiz maluzvejniekiem naudas sods būtu no 200 līdz 500 latiem, taču, ņemot vērā to, ka viņi ignorēja likumsargu prasības, tad minimālais naudas sods, visticamāk, ka viņiem netiks piemērots.