25.06.2012 10:08

Jāņi Pierīgā pagājuši relatīvi mierīgi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jāņi Pierīgā pagājuši relatīvi mierīgi Krišjānis Grantiņš

Brīvdienās Rīgā un Rīgas reģionā fiksēti 30 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 13 personas.

Pierīgā nopietnākais satiksmes negadījums reģistrēts sestdien Ādažu novadā netālu no Baltezera, kur notika vieglo automašīnu "Citroen" un "Volkswagen" sadursme. Negadījumā cieta 1961. gadā dzimusi "Citroen" pasažiere, kura ievietota slimnīcā. Deviņus gadus veca meitene, kā arī divus un četrus gadus veci zēni pēc apskates no slimnīcas atlaisti mājās. Savukārt 1964. un 1979. gadā dzimušas sievietes no hospitalizācijas atteikušās.

Babītē, Slokas ielā, 1988. gadā dzimuša vīrieša vadītā automašīna "Chevrolet" nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Autovadītājs tika nogādāts slimnīcā. Savukārt Jaunmārupē pagaidām nenoskaidrotos apstākļos vieglus savainojumus guvis 1996. gadā dzimis jaunietis, kurš vēlāk no slimnīcas atlaists mājās, liecina Valsts policijas informācija.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu iespaidā aizturētas 78 personas (no tām Pierīgas novados 17) – 25 automašīnu un 53 velosipēdu un motorolleru vadītāji. Latvijā kopumā ceļu policijas darbinieki brīvdienās pārbaudījuši aptuveni 20 000 vadītāju, dzērumā pie stūres pieķerti 206 cilvēki.

Darbu pastiprinātā režīmā ceļu policija turpina arī pirmdien.

Līgo vakarā svinētājiem nav izdevies izvairīties no savainojumiem pie ugunskura. Tā Siguldā kāda 24 gadus veca sieviete un Ķekavā 28 gadus veca sieviete, lecot pāri ugunskuram, nokritušas un guvušas muguras apdegumus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem nopietnāko uguns nelaimi nācies novērst vēl piektdien pēcpusdienā. Carnikavā, Saulītes ielā, bija aizdedzies vienstāvu mājas jumts un pārsegums ar kopējo platību 50 kvadrātmetri, kā arī blakus esošais šķūnis. Ugunsgrēka novēršanā piedalījās sešas ekipāžas no Rīgas un Saulkrastiem.

Sestdien vakarā Siguldā, Cīruļu ielā, ugunsdzēsēji apdzēsuši lielu degošu zaru kaudzi. Tā kā tobrīd cilvēku tuvumā nav bijis, šo degšanu nevar uzskatīt par ugunskuru un tā reģistrēta kā ugunsgrēks, paskaidroja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Brīvdienās glābšanas dienesta darbiniekiem nācies saskarties arī ar ikdienišķākām problēmām. Mārupē viņi sniedza palīdzību dzīvokļa durvju atvēršanā, Krimuldas novada Inciemā apdzēsa degošu koku, Ķekavas novada Dzērumos novāca uz elektrības vadiem uzkritušu koku, daudzstāvu mājā Olainē novērsa uz plīts piedeguša ēdiena dūmošanu, bet Ādažu novada Kadagā nocēla kokā uzrāpušos kaķi.