19.06.2012 14:13

Pēc reida Inčukalnā patversmē nogādā klaiņojošu suni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēc reida Inčukalnā patversmē nogādā klaiņojošu suni arhīvs

Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) darbinieki sadarbībā ar dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" speciālistiem otrdien devās reidā pa Inčukalna novadu, lai risinātu klaiņojošo dzīvnieku problēmu un tādējādi veicinātu Inčukalna iedzīvotāju drošību.

 

 

RPP Inčukalna novada nodaļas priekšnieks Viktors Dorodnovs pavēstīja, ka reida laikā viens suns nogādāts dzīvnieku patversmē "Mežavairogi" Ķekavas novadā. Divi suņi atdoti atpakaļ īpašniekiem – tie klaiņoja, bet izdevās noskaidrot suņa saimniekus, kuriem par savu mīluļu nepieskatīšanu ir uzsāktas administratīvās lietvedības. Divos nekustamos īpašumos tika konstatēti seši pamesti un bez pieskatīšanas atstāti suņi, par tiem informācija nodota Pārtikas un veterinārajam dienestam.

Šāds reids tika organizēts, jo RPP Inčukalna novada nodaļa pēdējos divos mēnešos saņēmusi ievērojamu skaitu iedzīvotāju sūdzību par klaiņojošiem un saimnieku nepieskatītiem dzīvniekiem, kas apdraud gan pieaugušo, gan bērnu drošību. Savu satraukumu par to izteikuši arī riteņbraucēji.

Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš atzīst, ka no RPP pārziņā esošajiem novadiem klaiņojošu suņu problēma visasākā ir tieši Inčukalnā: "Tādās teritorijās kā Ķekavas un Baldones novados, kur darbojamies ilgāk, sadarbībā ar dzīvnieku patversmi "Mežavairogi" minēto problēmu esam mazinājuši." Piemēram, Ķekavas novadā ik mēnesi uz patversmi tiek nogādi vairāk kā desmit klaiņojošo dzīvnieku.

Reģionālā pašvaldības policija atgādina, ka administratīvā atbildība par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu ir paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Par minēto prasību pārkāpšanu policija izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 5 līdz 250 latiem, bet juridiskajām personām – no 10 līdz 500 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai ja to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām – no 500 līdz 1000 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.