12.06.2012 19:21

Doles salas slepkavībā apsūdzētajam pārbaudīs garīgo veselību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Doles salas slepkavībā apsūdzētajam pārbaudīs garīgo veselību arhīvs

Osvaldam Miglam, kurš apsūdzēts par 2010. gada septembrī Doles salā izdarīto slepkavību, tiks veikta ekspertīze, lai pārbaudītu viņa garīgo veselību.

 

Augstākā tiesa (AT) otrdien, apelācijas kārtībā skatot Doles salas slepkavības lietu, noteica O. Miglam stacionāro tiesu psiholoģisko un tiesu psihiatrisko ekspertīzi. Nākamās tiesas sēdes datums tiks nozīmēts tikai pēc ekspertīzes slēdziena saņemšanas, ar atsauci uz AT preses sekretāri Baibu Kataju ziņo aģentūra LETA.

Izskatot šo lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa pērn 18. aprīlī apsūdzēto atzina par vainīgu pēc četriem Krimināllikuma (KL) pantiem – par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ieroču aprites noteikumu pārkāpšanu, nelikumīgu brīvības atņemšanu un draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu – un piesprieda viņam 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, kā arī naudassodu četru minimālo mēnešalgu jeb 720 latu apmērā. Taču O. Migla un viņa aizstāvis iesniedza apelācijas sūdzību.

Slepkavība notika 2010. gada 4. septembrī Doles salā, kur ar daudzām šautām brūcēm tika atrasts nogalināts 1978. gadā dzimis vīrietis. Izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais vīrietis Daugavas krastā kopā ar vēl četriem vīriešiem lietojis alkoholiskos dzērienus, kad starp aizturēto un nu jau noslepkavoto vīrieti izcēlies strīds. Apsūdzētais pēkšņi izvilcis zem apģērba paslēpto pistoli un no tuva attāluma sācis šaut uz cietušo, kurš sēdējis pie galda. Noslepkavotajam vīrietim kopumā tika konstatētas 11 šautas brūces – gan galvā, gan ķermenī.

Aizdomās par šīs slepkavības izdarīšanu jau pavisam drīz pēc notikušā tika aizturēts 1973. gadā dzimušais O. Migla, kuram tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.