11.06.2012 14:14

Traģēdija Krimuldas novadā – noslīkusi meitenīte (papildināts)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Traģēdija Krimuldas novadā – noslīkusi meitenīte (papildināts) arhīvs

Svētdien, apgāžoties laivai Aģes ezerā Krimuldas novada Lēdurgas pagastā, noslīkusi sešus gadus veca meitenīte.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) svētdien pēcpusdienā saņēma informāciju par to, ka pēc laivas apgāšanās ir pazudis vīrietis un maza meitenīte. Glābēji meitenīti atrada noslīkušu ezera ūdenszālēs septiņu metru attālumā no krasta. Savukārt vīrieti pēc četru stundu ilgiem meklējumiem atrast neizdevās, viņa meklēšana turpinās pirmdien.

Pēc klātesošo stāstītā, laivā bijuši pieci cilvēki, viņu vidū 2006. gadā dzimusī meitenīte ar savu vecmāmiņu. Nevienam no viņiem nav bijis glābšanas vestes. Viens no laivotājiem piecēlies kājās, laiva zaudējusi līdzsvaru un apgāzusies. Meitene sākusi slīkt, viens no vīriešiem centies viņu izglābt, taču neveiksmīgi, pavēstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses dienesta pārstāvis Toms Sadovskis. Trim pārējiem laivā bijušajiem cilvēkiem izdevies izpeldēt krastā.

Nedēļas nogalē ūdenstilpēs noslīkuši vēl divi cilvēki – četrus gadus veca meitenīte Rīgā un 57 gadus vecs vīrietis Riebiņu novadā, liecina VUGD informācija. Tāpēc glābšanas dienests aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, atpūšoties pie ūdeņiem, īpaši kopā ar bērniem.

Jaunās peldsezonas sākumā vecākiem vajadzētu vispirms pārbaudīt izvēlētās peldvietas gultni – vai tā nav bedraina vai dūņaina. Bērniem drīkst ļaut rotaļāties ar piepūšamiem peldlīdzekļiem un peldēties tik tālu, cik pieaugušais var labi redzēt un nepieciešamības gadījumā var ātri piesteigties palīgā. Bērnam, kurš neprot vai mācās peldēt, atrodoties ūdenī, jāvelk speciāla peldveste.

Bērnu nedrīkst atstāt pagalmā bez pieskatīšanas, ja tajā ir izveidots dīķis. Ūdenī jāpieskata arī bērni, kuri jau labi prot peldēt, jo bērns var pārvērtēt savas peldēšanas spējas, aizpeldēt par tālu vai pēkšņi nobīties.