07.06.2012 10:12

Policija pastiprināti kontrolēs dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Policija pastiprināti kontrolēs dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanu www.delfi.lv

Uz dzelzceļa pārbrauktuvēm notiek negadījumi un tiek pārkāpti noteikumi, tādēļ ceļu satiksmes uzraudzības laikā policija īpašu uzmanību pievērsīs dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanas noteikumu ievērošanai.

 

Pērn uz pārbrauktuvēm notikuši 27 ceļu satiksmes negadījumi, šogad pirmajā ceturksnī – septiņi, tajā skaitā arī Rīgas reģionā. Piemēram, 24. februāra agrā rītā uz Pabažu dzelzceļa pārbrauktuves Saulkrastu novadā saskrējās pasažieru vilciens un vieglā automašīna, kā rezultātā aptuveni uz pusstundu bija slēgta dzelzceļa satiksme. Savukārt naktī uz 26. aprīli dzelzceļa līnijas Rīga–Jelgava 19. kilometrā Olaines novadā uz pārbrauktuves notika vieglās automašīnas un lokomotīves "2TE10M-3452" sadursme.

Valsts policija visiem autovadītājiem atgādina, ka vilcienam vienmēr ir priekšroka, pat tad, kad tuvojas policijas vai neatliekamās medicīniskās palīdzības transports. Vilcienam apstāšanās ir daudz sarežģītāka, tas nevar strauji nobremzēt, izdarīt manevrus vai apbraukt kādu šķērsli, tāpēc autovadītājiem jābūt piesardzīgiem, atbildīgiem un jāievēro visi noteikumi.

Atbildība par dzelzceļa pārbrauktuvju noteikumu šķērsošanas pārkāpumiem paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.14 pantā. Par dažāda veida pārkāpumiem sods paredzēts, sākot no brīdinājuma vai pieciem latiem līdz pat vairāku simtu latu naudas sodam un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanai, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Lita Juberte.

Par dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanas noteikumu pārkāpumiem 2011. gadā policija sastādījusi 876 administratīvā pārkāpuma protokolus, šogad līdz 30. aprīlim – 325 protokolus.