06.06.2012 16:03

VID Ādažos konfiscē dīzeļdegvielu, Olainē – zagtu automašīnu rezerves daļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VID Ādažos konfiscē dīzeļdegvielu, Olainē – zagtu automašīnu rezerves daļas www.delfi.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes darbinieki apturējuši darbību noziedzīgam grupējumam, kas izvairījies no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas lielā apmērā un legalizējis noziedzīgi iegūtos finanšu līdzekļus.

 

2012.gada 30.maijā uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID darbinieki veica 18 kratīšanas Rīgas reģionā un Ventspilī. Vienā no kratīšanas vietām Ādažos VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki kopā ar kolēģiem no VID Akcīzes pārvaldes izņēma 9,5 tonnas dīzeļdegvielai līdzīgu maisījumu, par ko VID Akcīzes pārvaldē ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Savukārt sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas kratīšanu laikā Olainē tika atklāta zagtu automašīnu rezerves daļu tirdzniecības vieta, informēja Valsts ieņēmumu dienestā.

VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki arī izņēma skaidru naudu 3300 latu apmērā, dokumentus, kodu kalkulatorus, zīmogus, pasu kopijas, pierakstu klades ar personu datiem, bankas kartes, datorus, datu nesējus un citus svarīgus lietiskos pierādījumus.

Noziedzīgais grupējums darbojās transporta tirdzniecības nozarē – automašīnu tirdzniecība, transporta pakalpojumi, autoserviss. Noziedzīgo darbību rezultātā valsts budžetam nodarītais zaudējums ir 297 000 latu.

Šobrīd divas personas, kuras tiek uzskatītas par shēmas organizatoriem, atzītas par aizdomās turētām, un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.