31.05.2012 19:32

Stājies spēkā spriedums lietā par uzņēmēja piekaušanu Siguldas policijas iecirknī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Krimināllietā par uzņēmēja Kaspara Ieviņa-Brambja fizisku ietekmēšanu Siguldas policijas iecirknī ceturtdien stājies spēkā spriedums, pēc kura viens apsūdzētais bijušais policists attaisnots, bet otrs – atzīts par vainīgu un sodīts ar trīs gadu cietumsodu.

Augstākās tiesas (AT) Senāts, izskatot viena policista kasācijas sūdzību, to noraidīja un atstāja negrozītu pārsūdzēto Rīgas apgabaltiesas nolēmumu. Senāta lēmums vairs nav pārsūdzams, un tas ir stājies spēkā, ar atsauci uz AT preses sekretāri Baibu Kataju ziņo aģentūra LETA.

13.janvārī apgabaltiesa, izskatot lietu apelācijas kārtībā, nolēma atstāt negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru viens bijušais policists – Jurijs Rudakovs – attaisnots pēc abiem viņam inkriminētajiem KL pantiem par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, un par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, ja tā saistīta ar vardarbību un vardarbības piedraudējumu. Savukārt otrs – Juris Stepiņš – atzīts par vainīgu valsts amatpersonas bezdarbībā, ja tā izraisījusi smagas sekas, un sodīts ar trīs gadu cietumsodu un aizliegumu trīs gadus ieņemt amatus iekšlietu struktūrā.

Rīgas apgabaltiesā minētā krimināllieta nonāca, jo pirmās instances tiesas spriedumu bija pārsūdzējis Stepiņš, cietušās puses advokāts Saulvedis Vārpiņš un prokuratūra.

Kaspars Ieviņš-Brambis 2007. gada jūnijā no galvas traumas mira Siguldas policijas iecirknī. Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka par vīrieša nāves iemeslu bijusi galvas smadzeņu trauma, kas gūta laikā, kad viņš atradies policijas iecirknī.