30.05.2012 18:06

Stājies spēkā spriedums lietā par uzbrukumu inkasācijas automašīnai Mārupē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar Augstākās tiesas (AT) Senāta lēmumu trešdien stājies spēkā notiesājošais spriedums lietā par 2008. gada nogalē Mārupē notikušo kompānijas "G4S Latvia" inkasenta slepkavību un aptuveni 300 000 latu nolaupīšanu no inkasācijas automašīnas.

Senāts atstāja spēkā Krimināllietu tiesu palātas 27. janvāra lēmumu negrozīt Rīgas apgabaltiesas 2010. gada 7. oktobra spriedumu, ar kuru trim apsūdzētajiem – bijušajam Rīgas kriminālpolicistam Jānim Ozoliņam un viņa sievai Kristīnei Ozoliņai, kā arī Georgam Ivanovskim – piespriesti attiecīgi 13, 11 un desmit gadu cietumsodi. Visiem papildus noteikta arī mantas konfiskācija un policijas kontrole uz trim gadiem, ar atsauci uz AT preses sekretāri Baibu Kataju ziņo aģentūra LETA.

Senāta pieņemtais lēmums nav pārsūdzams. Apgabaltiesa 2010. gada rudenī nolēma arī par labu nogalinātā inkasenta atraitnei piedzīt aptuveni 49 000 latu lielu morālā kaitējuma kompensāciju. Savukārt nepilnu 300 000 latu kompensāciju par labu kompānijai "G4S Latvia", ko tā bija prasījusi, tiesa nolēma nepiedzīt.

2008. gada 17. decembra vakarā Mārupē bruņota uzbrukuma laikā viens inkasents tika nogalināts, bet otrs – ievainots. Tika nolaupīta ievērojama naudas summa, kas uz pirmās instances tiesas sprieduma pasludināšanas dienu joprojām nebija atrasta.

Pratināšanas laikā ievainotais inkasents Ivanovskis apgalvoja, ka klusajā meža celiņā viņi bija apstājušies, lai nokārtotu dabiskās vajadzības. Viņš stāstījis, ka pie mašīnas saņēmis sitienu pa galvu un zaudējis samaņu. Vēlāk šis ievainotais inkasents nonāca uz apsūdzēto sola. Prokurore atklāja, ka, izmeklētāju ieskatā, uzbrukumu inkasācijas automašīnai organizējis Ozoliņš, viņa sieva bijusi atbalstītāja un kūdītāja, bet Ivanovskis - izpildītājs.