09.05.2012 16:50

Pie Piņķiem dažu stundu laikā fiksē 27 autopārvadātāju pārkāpumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pie Piņķiem dažu stundu laikā fiksē 27 autopārvadātāju pārkāpumus www.cash-project.eu

Otrdien sešu stundu laikā starptautiska kontroles pasākuma ietvaros policijas darbinieki par dažādiem pārkāpumiem autopārvadātājiem sastādīja 27 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Pasākums notika netālu no Piņķiem, Salaspils apvedceļa sākumā. Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa tur strādāja no plkst.9 līdz 12.30 un no 13.30 līdz 16. Pavisam tika pārbaudītas 59 automašīnas, no tām viena pasažieru, 54 kravas automašīnas un četri bīstamo kravu pārvadātāji, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Lita Juberte.

Visvairāk pārkāpumu fiksēti par nostiprināšanas noteikumu , kā arī darba un atpūtas laika režīma noteikumu pārkāpumiem. Visi protokoli sastādīti par nopietniem pārkāpumiem, kurus nenovēršot, pārvadātāju piedalīšanās ceļu satiksmē ir bīstama un apdraud pārējos satiksmes dalībniekus. Piemēram, ja krava nav atbilstoši nostiprināta, bremzēšanas vai līkumu gadījumā tā var uzgāzties virsū gājējiem vai citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Jau ziņots, ka vakar Valsts policijas Autopārvadājumu nodaļa piedalījās starptautiskā pieredzes apmaiņas pasākumā - rādīja, kā ikdienā tiek veikta autopārvadātāju kontrole. Kolēģi no citām valstīm (Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Šveices, Norvēģijas u.c.) šīs pārbaudes vērtēja, to laikā sniedza padomus un dalījās ar savu pieredzi.

Šīs praktiskās savstarpējās mācības tiek īstenotas starptautiska autopārvadātāju kontroles projekta "C.A.S.H." ietvaros.  Šī projekta mērķis ir izstrādāt praktiskus risinājumus, lai starptautiskos kravu pārvadājumus Baltijas valstīs padarītu drošākus. Projektā ietvaros tiek īstenota Baltijas valstu policijas darbinieku apmācība autopārvadājumu kontroles jomā.