07.05.2012 14:25

Lems par soda piemērošanu "Siguldas medmāsai"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pirmdien lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret 41 gadu veco medicīnas māsu no Siguldas novada, kura tiek turēta aizdomās par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu.

RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka lietas materiāli nodoti prokuratūrai.


Vairākus mēnešus ilgā ekspertīze par sievietes garīgo veselību ir pabeigta. Lai gan policija tās rezultātus neatklāj, aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka sieviete atzīta par pieskaitāmu jeb pietiekami veselu, lai viņa varētu atbildēt par savu rīcību tiesas priekšā.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada novembra beigās policija aizturēja un tiesa apcietināja 1971. gadā dzimušu medicīnas māsu, kura tiek turēta aizdomās par to, ka viņa ilgstoši un apzināti radījusi mehāniskus acs bojājumus savai patlaban 12 gadus vecajai meitai, kamēr bērns gulējis miega zāļu iespaidā. Pēc sešu gadu ilgas meitenītes redzes problēmu pētīšanas mediķiem radušās aizdomas, ka viņai nav iedzimta patoloģija, bet acs tiek bojāta, mehāniski iejaucoties no ārpuses.

Policijas izmeklētāji pārbauda, vai sieviete nav veikusi līdzīgas manipulācijas arī ar diviem citiem saviem bērniem, kuri miruši 1997. un 2008. gadā. Aizdomās turētā sieviete, būdama medicīnas māsa, daudzu gadu garumā aprūpējusi arī citus bērnus vairākās Latvijas slimnīcās, taču ārstniecības iestādēs nekas aizdomīgs neesot konstatēts.

Iepriekš:
"Siguldas medmāsu" patur cietumā