07.05.2012 15:00

Salaspilī izposta Krievijas impērijas zaldātu kapavietu (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Pagaidām nezināmi ļaundari apgānījuši 19. gadsimtā izveidotu un pirms vairākiem gadiem atjaunoto Krievijas impērijas armijas 29.kājnieku divīzijas kapsētu.

Papildināts viss teksts.

Kapa vietas atrodas Salaspils novadā, mežā netālu no dzelzceļa stacijas "Dārziņi". Iesniegumu par šo incidentu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Salaspils iecirkņa darbinieki saņēma no kādas biedrības, informēja VP RRP Preses daļas pārstāvis Toms Sadovskis. Iesniegumā norādīts, ka zaldātu atdusas vietā bija novietoti divi krusti, no kuriem viens tagad ir salauzts, bet otrs izrauts no zemes.

Par notikušo Salaspils iecirkņa darbinieki sākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 228. panta 1. daļas – par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu. Minētais pants vainīgos paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām. Turpinās izmeklēšana.

Pirmdien laikraksts "Čas" ziņoja, ka izdemolēti Salaspils koncentrācijas nometnes garnizona kapi, kuros apglabāti vācu okupācijas laikā ieslodzītie cilvēki.

Sadovskis aģentūrai LETA norādīja, ka biedrības atjaunotā kapsēta atrodas aptuveni viena kilometra attālumā no bijušās Salaspils koncentrācijas nometnes teritorijas.