23.04.2012 10:44

Rimstas kūlas dedzināšanas trakums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē Rīgas apkārtnē reģistrēti tikai pieci kūlas ugunsgrēki, lielākie no tiem – Sējas novada Vāverēs un Stopiņu pagasta Rumbulā.

 

Vāverēs pērnā zāle degusi četru hektāru platībā. Savukārt Rumbulā, Granīta ielā, sestdien pievakarē vispirms reģistrēts ugunsgrēks 1,1 hektāra platībā, bet stundu vēlāk turpat netālu – triju hektāru platībā.

Vēl pērnā zāle degusi Ādažos, Gaujas ielā un Siguldā netālu no dzelzceļa stacijas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija liecina, ka pēdējās dienas ievērojami sarucis kūlas ugunsgrēku apjoms. VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele pauda cerību, ka lielais kūlas dedzināšanas trakums varētu tuvoties beigām. To sekmē mitrais un samērā siltais laiks, kas savukārt veicina jaunās zāles augšanu.

Brīvdienās VUGD darbinieki arī dzēsuši trīs ēku ugunsgrēkus. Mārupē, Dzirnieku ielā sestdien degusi neapdzīvota divstāvu māja 100 kvadrātmetru platībā. Savukārt svētdien ugunsgrēki reģistrēti Salaspilī, Gaismas ielā, kur dega malkas šķūnis, un Krimuldas novada Inciemā, kur uguns bija apņēmusi vienstāva neapdzīvojamu ēku ar mansardu.