18.04.2012 11:26

Divatā uz velosipēda – tieši līdz slimnīcai

Autors  Ilze Ratniece, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

12. aprīlī došanās ar velosipēdu uz skolu bēdīgi beidzās diviem Siguldas jauniešiem.

Divatā braucot uz viena divriteņa, abi braucēji zaudēja līdzsvaru un nokrita, turklāt tik smagi, ka bija jāizsauc Neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Notikuma vietā ieradās arī Siguldas novada pašvaldības policija. Tās darbinieki pirms pulksten astoņiem rītā saņēmuši izsaukumu uz Krišjāņa Barona ielu pie skulptūras "Skudra". Ierodoties notikuma vietā, policisti sastapuši mediķus, kuri cietušos – nepilngadīgus jauniešus – jau bija ievietojuši transportlīdzeklī nogādāšanai uz slimnīcu. Pašvaldības policijas darbinieki informēja, ka pēc aculiecinieces teiktā jaunieši nokrituši, jo divatā, pretēji Ceļu satiksmes noteikumiem, pārvietojās ar vienu velosipēdu, turklāt viens no tiem sēdējis uz stūres.

Pašvaldības policistiem šogad tas jau bija trešais gadījums, kad Siguldā bija jāpalīdz ceļu satiksmes negadījumā iekļuvušiem velosipēdistiem. Abi iepriekšējie negadījumi turklāt notikuši vienā vietā – Parka un Dārzu ielas krustojumā.

Pirmais no tiem noticis 5. februārī, automašīnai saduroties ar riteņbraucēju, otrais – 27. martā, kad automašīna saskrējās ar alkohola reibumā esošu velosipēda vadītāju.

"2010. un 2011. gadā Siguldā pašvaldības policijas organizēto apmācību laikā velosipēda vadītāja apliecības bez maksas ieguvuši 327 novada iedzīvotāji. Tamdēļ šajā sezonā policisti pamatoti sāks kontrolēt arī velosipēdu vadītāju apliecību esamību, bet pārkāpuma konstatēšanas gadījumā sastādīs administratīvo pārkāpumu protokolus. Par velosipēdu vadītājiem noteikto prasību pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no pieciem līdz 20 latiem," informē Siguldas novada pašvaldības policijas juriste Kristīne Baltiņa.