16.04.2012 17:04

Ķekavas pagastā atklāj nelegālu alkoholisko dzērienu ražotni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas pagastā atklāj nelegālu alkoholisko dzērienu ražotni www.delfi.lv

Valsts policijas darbinieki Ķekavas pagastā atklājuši nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražotni, kurā likumsargi atraduši un atsavinājuši vairāk nekā 2000 litru šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku.

 

Atrasts arī aprīkojums nelegālā alkohola ražošanai – jaudīgs elektriskais sūknis, dažādas plastmasas caurules, filtri, vairāk nekā 2000 tukšu 0,75 litru tilpuma stikla pudeļu, četras kartona kastes ar korķiem un kaste ar dažādu marku degvīna etiķešu ruļļiem krievu valodā. Apskates laikā tika atsavināta arī automašīna, kas, iespējams, izmantota nelegālā alkohola pārvadāšanai.

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā aizturēti divi agrāk par smagiem noziegumiem tiesāti vīrieši.

Saistībā šo faktu Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas "par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās". Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abām aizturētajām personām kā drošības līdzeklis noteikta policijas uzraudzība. ENAP darbinieki turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu, cik ilgi nelegālā alkohola ražotne darbojusies, kā arī to, kur saražoto alkoholu bija plānots piegādāt.