15.04.2012 14:24

Atrod maluzvejnieku tīklus gandrīz kilometra garumā un konfiscē laivu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

14. aprīlī Latvijas Makšķernieku asociācijas Mobilajai grupai veicot zivju resursu aizsardzības un uzraudzības kontroles reidu Babītes ezerā, pamanīti maluzvejnieki, kuri, bēgot no inspektoriem, pameta savu laivu.

Mobilās grupas vadītājs Valērijs Morozs atklāj, ka inspektori pie ezera piebraukuši ap pulksten 22 un ieraudzīja ūdenī laivu ar diviem braucējiem, kuri paguva atairēties uz krastu un aizbēgt, raksta aģentūra LETA. Laiva vēlāk konfiscēta.

Laivā tika atrasts viens nemarķēts zivju tīkls. Turpinot reidu ezerā, izņemti nelikumīgi zivju tīkli 700 metru kopgarumā. Nevienā no tiem zivis netika atrastas, kas liek domāt, ka tīklus ezerā tikko bija ielikuši aizbēgušie pārkāpēji.

Konfiscētā laiva tiks nogādāta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldei tālākai lēmuma pieņemšanai. Latvijas Makšķernieku asociācija norāda, ka peldošo līdzekļu un aprīkojuma konfiskācija ir būtisks maluzvejniecību apgrūtinošs un ierobežojošs faktors.

Kopš ūdeņi ir atbrīvojušies no ledus, maluzvejnieki kā katru gadu paliek arvien aktīvāki, jo šajā laikā notiek ne tikai atsevišķu zivju populāciju nārsts, bet arī migrācija uz nārsta vietām.

Latvijas Makšķernieku asociācija aicina cilvēkus nepalikt vienaldzīgiem un ziņot par novērotām nelikumībām valsts ūdeņos. Inspektoru telefonu numuri pieejami asociācijas interneta mājaslapā www.dzivaisudens.lv, sadaļā "Vides aizsardzība".

Latvijas Makšķernieku asociācijas Mobilā grupa sola turpināt savus reidus.