12.04.2012 10:07

Stopiņu novadā kūlas ugunsgrēkā nodeg šķūnis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novadā kūlas ugunsgrēkā nodeg šķūnis www.aprinkis.lv/stopinu-novads-statiska-lapa

Aizvadītās diennakts laikā Rīgas apkārtnē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki novērsuši 14 kūlas dedzināšanas gadījumus.

Postošākais no tiem fiksēts Stopiņu novada Dzidriņās, kur līdz ar pērno zāli 5000 kvadrātmetru platībā nodega šķūnis. Ierodoties ugunsdzēsējiem, tas jau dega ar atklātu liesmu, un ēku glābt neizdevās, informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Kūlas ugunsgrēki viena hektāra platībā trešdien reģistrēti Stopiņu pagasta Rumbulā, Olainē, kā arī Salaspils novada Piķurgās, kur, tāpat kā Babītes novada Piņķos un Siguldā, diennakts laikā pērnā zāle degusi divas reizes. Mazāka izmēra kūlas ugunsgrēki fiksēti vēl arī Salaspilī, Krimuldas pagastā, Ulbrokā, Ķekavas pagastā un Olaines novada Medemciemā.

VUGD darbinieki uzskata, ka lielākā daļa kūlas ugunsgrēku joprojām ir tīšas dedzināšanas rezultāts, un par to vainīgie būtu administratīvi sodāmi. Izņēmumi varētu būt ugunsgrēki ceļa malās vai apdzīvotās vietās, kur uguni varētu būt izraisījis nevērīgi nomests cigaretes gals.