11.04.2012 14:22

Ķekavā policija atsavina veselu ieroču "arsenālu"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ķekavā policija atsavina veselu ieroču "arsenālu" www.delfi.lv

Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki kratīšanu laikā Ķekavā un Kuldīgā atsavinājuši ievērojamu daudzumu ieroču, munīcijas un sprāgstvielu.

No nelegālas aprites izmeklēšanas laikā kopumā atsavināti seši šaujamieroči, tostarp pašizgatavoti, 20 000 dažāda kalibra patronu, ap 150 kilogramiem dažāda veida sprāgstvielas, 79 rokas granātas, 71 dažāda kalibra lādiņš, 52 detonatori, četras mīnas, divi granātu uzspridzinātāji, trīs prettanku granātmetēji, viena kumulatīvā piltuve un viena pašizgatavota sprāgstierīce.

Kratīšanas Kuldīgā notikušas martā, bet Ķekavā – aprīļa sākumā, un abas epizodes nav saistītas savā starpā, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse.

Izmeklēšanas veiksmīgu norisi sekmēja Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesaistīšanās. Ņemot vērā, ka daļa atrasto priekšmetu bija sprādzienbīstama, tie tika nodoti tieši NBS sapieriem.

VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļā uzsākti divi kriminālprocesi -par šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Paredzamais sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kriminālizmeklēšanas pārvaldē turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu atrasto ieroču, munīcijas un sprāgstvielu izcelsmi.