11.04.2012 10:20

Ķekavas policija aiztur autovadītāju 4,22 promiļu reibumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Pateicoties iedzīvotāju vērībai un likumsargu operatīvajai rīcībai, Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas pārvaldes darbinieki 10. aprīlī aizturēja 72 gadus vecu autovadītāju stiprā alkohola reibumā.

Trešdien plkst. 21.40 Reģionālās pašvaldības policijas dežūrdaļā tika saņemts zvans no kāda satraukta Ķekavas iedzīvotāja par to, ka vīrietis stiprā alkohola reibumā pārvietojas Ķekavas centrā ar pelēkas krāsas "Jeep" automašīnu un ar savu braukšanu apdraud autobraucējus un iedzīvotājus, informēja Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Patrulējot Ķekavas novadā teritorijā, Pašvaldības policijas darbinieku uzmanību piesaistīja pazīmēm atbilstošas markas un krāsas automašīna, kuras vadītājs, ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli mēģināja strauji mainīt braukšanas virzienu.

Pēc tam, kad šoferis bija izpildījis policistu prasību apstāties, noskaidrojās, ka 1940. gadā dzimušais vīrietis pie sava spēkrata stūres ir krietnā "kunga dūšā". Ceļu policijas ekipāžā, kas ieradās notikuma vietā, šoferim izelpā konstatēja alkohola reibumu 4,22 promiles. Kā skaidro mediķi, 4-5 promiles alkohola organismā parasti ir cilvēkam nāvējoša deva.

Pašvaldības policija pateicas iedzīvotājam, kurš sniedza informāciju par pārkāpēju un atzīst, ka šoreiz nelaimi izdevās novēst.