11.04.2012 10:11

Rīgas reģions otrajā vietā kūlas ugunsgrēku skaita ziņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šogad Latvijā reģistrēti 659 kūlas ugunsgrēki, no tiem Rīgā un Rīgas reģionā – 176. Vairāk pērnā zāle dedzināta vienīgi Zemgalē (197).

No 176 kūlas ugunsgrēkiem Rīgas apkārtnē reģistrēti 67 (pārējie galvaspilsētas teritorijā). No tiem divpadsmit fiksēti pēdējās diennakts laikā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Trešdien lielākie kūlas ugunsgrēki reģistrēti Baldones novada Riebuļos, kur pērnā zāle degusi četru hektāru platībā, kā arī Sējas novadā (3 ha) un Salaspils lauku teritorijā (1 ha). Vēl VUGD darbiniekiem uguni nācies dzēst Siguldā, Baložos, Baldonē, Krimuldas pagasta Raganā, Olainē un Babītes pagasta Piņķos.

Visā Latvijā VUGD trešdien reģistrējis 87 kūlas ugunsgrēkus. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to pienākas administratīvais sods. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšana nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai, iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus un sīkdzīvniekus, putnu ligzdas.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados VUGD informēs Lauku atbalsta dienestu par kūlas degšanas vietām. Šo zemju īpašniekiem par lauku nesakopšanu un kūlas degšanu tiks samazināts Eiropas Savienības (ES) mazāk labvēlīgo apvidu maksājums.