11.04.2012 09:11

Inčukalnā policisti pēc vajāšanas atgūst nozagtu automašīnu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Reģionālā pašvaldības policija, paplašinot savas darbības teritoriju, kopš aprīļa sākuma nodrošina sabiedrisko kārtību arī Inčukalna novadā. Jau pirmajās darbības dienās tās Inčukalna nodaļa palīdzējusi Valsts policijai atklāt noziegumu.

 

9. aprīlī, patrulējot Inčukalna novada teritorijā, Reģionālās pašvaldības policijas darbinieku uzmanību piesaistīja automašīna, kuras vadītājs, ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, strauji mainīja braukšanas virzienu un palielināja braukšanas ātrumu. Automašīna atradās meklēšanā, un uz policistu aicinājumu apstāties "Volkswagen" vadītājs nereaģēja, turpināja palielināt ātrumu un bēgt no policijas darbiniekiem.

Vadītājs pēc vairākkārtējiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un pārējo satiksmes dalībnieku apdraudējumiem iebrauca dzīvojamās mājas pagalmā un aizskrēja. Uz karstām pēdām likumpārkāpēju aizturēt neizdevās, taču nozagtā automašīna atgriezta tās īpašniekam, bet pašvaldības policijas dienesta autotransportā esošo video kameru ieraksti kalpos par pierādījumu vainīgās personas saukšanai pie likumā paredzētās kriminālatbildības, informēja Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Reģionālā pašvaldības policija šobrīd darbojas trīs – Ķekavas, Baldones un Inčukalna – novados. Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna nodaļas izveidošana ir liels atbalsts Valsts policijai, jo šobrīd ierobežoto finanšu un cilvēkresursu dēļ Valsts policijas nodaļu ekipāžu skaits ir neliels, bet apkalpošanas teritorijas – lielas, kā rezultātā paildzinās ierašanās laiks notikuma vietā, norādīja M.Bomiņš.