05.04.2012 13:08

Neierosinās kriminālprocesu par noklausīšanās ierīcēm Ķekavas novada Domē (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Drošības policija (DP) nolēmusi atteikt sākt kriminālprocesu par iespējamo noklausīšanās ierīču izvietošanu Ķekavas novada Domē.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa sacīja, ka pēc pārbaudes pabeigšanas nolemts atteikt sākt kriminālprocesu, jo nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, vēsta aģentūra LETA. DP pārstāve norādīja, ka nelikumīgi uzstādītas noklausīšanās ierīces Domes telpās netika atrastas.

Portāls "kompromat.lv" februāra vidū rakstīja, ka saņēmis elektroniskā pasta vēstuli, kurā tika ziņots, ka DP minētajā pašvaldībā veic kratīšanu. Tās laikā esot atrastas noklausīšanās ierīces, kuras it kā uzstādījusi vietējā policija, lai kontrolētu savus darbiniekus.

Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš to noliedza un norādīja, ka Domes telpās nav notikusi nekāda kratīšana, bet bijusi vien pārbaude.

Savukārt Bomiņa vietnieks Germans Ivanovs aģentūrai LETA skaidroja, ka Ķekavas pašvaldības policija un Dome atrodas vienā ēkā. Skaņu ierakstošas iekārtas esot izvietotas policijas telpās, un tās ir uzstādītas divos kabinetos - aizturēto telpā, kā arī kabinetā, kur tiek veikta aizturēto personu apskate.

Arī Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi vēstuli no DP, kurā tā informē, ka pēc veiktās pārbaudes DP atsakās uzsākt kriminālprocesu, jo izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva.

Atgādinām, ka DP Ķekavas novada Domē pārbaudi veica šī gada februārī, jo tā saņēma no Ģenerālprokuratūras izskatīšanai personas iesniegumu par iespējamo nesankcionētu Ķekavas novada pašvaldības darbinieku noklausīšanos.