01.03.2012 09:40

Salaspilī pensionārei iedod vienu dolāru un izmāna 180 latus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspilī otrdien, 28. februārī, divas viltus sociālās darbinieces kādai pensionārei apmaiņā pret vienu dolāru un, solot divreiz lielāku pensiju, izmānījušas naudu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē informē, ka pie 1922. gadā dzimušas Salaspils iedzīvotājas ieradušās divas sievietes un sacījušas, ka ir sociālās darbinieces no Vācijas, vēsta BNS.

Sievietes no sākuma apjautājušās par pensionāres dzīves apstākļiem un pārbaudījušas, vai radiatori ir silti. Nedaudz vēlāk viņas paziņoja, ka ir iespējams palielināt pensiju aptuveni divas reizes, taču dokumentu nokārtošanai nepieciešami 180 lati.

Kundze noticējusi un viešņām iedevusi prasīto summu, bet sievietes pretī iedevušas aploksni, kurā, pēc viņu teiktā, jābūt kuponam, kas jāuzrāda bankā, lai turpmāk saņemtu divas reizes lielāku pensiju.

Kad sieviete ieradusies bankā, tur viņai paskaidrots, ka aploksnē ir nevis kupons, bet gan viena dolāra banknote. Saprotot, ka ir apkrāpta, sirmgalve vērsās policijā, kas sākusi kriminālprocesu un meklē abas krāpnieces.

Diemžēl kundze neatceras sieviešu pazīmes, viņa atminējusies vien to, ka krāpnieces runājušas krievu valodā.

Policija atgādina, ka sociālie darbinieki parasti ierodas, iepriekš brīdinot par savu vizīti, un viņiem vienmēr līdzi ir personu apliecinoši dokumenti.