23.02.2012 16:03

Apsūdzētais bijušais Olaines Pašvaldības policijas šefs turpina slimot

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēc laikraksta «Latvijas Avīze» rīcībā esošās informācijas, Mikutēnam par protokolu anulēšanu dota 15 latu atlīdzība. Pēc laikraksta «Latvijas Avīze» rīcībā esošās informācijas, Mikutēnam par protokolu anulēšanu dota 15 latu atlīdzība. Krišjānis Grantiņš

Rīgas apgabaltiesa kārtējo reizi noņēmusi no izskatīšanas bijušā Olaines novada Pašvaldības policijas priekšnieka Antona Mikutēna kukuļņemšanas krimināllietu.

Lietas izskatīšana 23. februārī nebija iespējama, jo Mikutēnam joprojām nav noslēgta darba nespējas lapa. Viņš turpina slimot, vēsta ziņu aģentūra LETA. Nākamā apelācijas instances tiesas sēde šajā lietā nozīmēta 3. aprīlī pulksten 10.

Iepriekšējā sēde Mikutēna lietā bija paredzēta 7. februārī, taču arī tā nevarēja notikt, jo apsūdzētais slimoja. Tiesas sēdes Mikutēna lietā dažādu iemeslu dēļ vairākkārt tika atliktas jau pērn.

Izskatot kriminālprocesu pirmajā instancē, Rīgas rajona tiesa 2011. gada 4. aprīlī par kukuļņemšanu apsūdzētajam Mikutēnam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanas sodu uz četriem gadiem ar tikpat ilgu pārbaudes laiku, kā arī mantas konfiskāciju un aizliegumu piecus gadus ieņemt amatus pašvaldību iestādēs.

Prokuratūra Mikutēnam bija lūgusi piespriest reālu cietumsodu uz trim gadiem, nosakot piecu gadu aizliegumu ieņemt amatus pašvaldību iestādēs. Savukārt pats apsūdzētais tiesas izmeklēšanā savu vainu neatzina.

Apsūdzība Mikutēnam tika celta pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas - par kukuļņemšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja kukulis pieprasīts. Minētais likuma pants paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kā iepriekš pastāstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja preses pārstāvis Andris Vitenburgs, pirmstiesas izmeklēšanas materiāli liecina, ka divos gadījumos persona bija vērsusies pie Pašvaldības policijas priekšnieka par iespējām apstrīdēt viņa darbinieku noformētos administratīvā pārkāpuma protokolus. Tikšanās laikā Pašvaldības policijas amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmusi pretlikumīgu samaksu par protokolu anulēšanu.

Pašvaldības policijas priekšniekam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums pildīt amata pienākumus un aizliegums tuvoties konkrētām personām.